Per Lissel
Per är född 1962 och har Gästrikland och Dalarna som sin bas för fotograferandet. Fotograf med passion för de stora skogarna. Flitig utställare, bl. a. på Gästrikkonst sedan 2010. Per har gett ut boken Skogsminnen 2012 och ett bildspel, Grangärde finnmark 2011. Deltar också i en del internationella tävlingar och tog en ”Highly commended” i European Wildlife Photographer of the Year 2012. Per har alltid varit intresserad av naturen och vildmarken och har under många år även fiskat och jagat men njuter i dag bara av att fånga naturen med kameran på sitt speciella sätt.
Per är också engagerad i biologisk mångfald och skyddandet av våra sista naturskogar. Om vi inte gör något åt skövlingen som pågår av våra sista naturskogar har vi om några år inget kvar och vi får aldrig tillbaka dessa skogar igen.
Favoritmarker är de stora skogarna, och finnmarken, han drivs av att försöka fånga och återge känslan i skogarna, de doftande myrarna och den lilla mörka skogstjärnen, men också kulturen och spåren efter de som för inte så länge sedan levde här i och av skogen.
Ta gärna kontakt med mig om ni undrar över något eller om ni är intresserade av att köpa ett foto. Alla fotografier kan levereras i valfri storlek och på olika papper eller canvas. Bilder kan även levereras för redaktionellt bruk.